Piece chlebowe/Piece do pizzy
Własny chleb z pieca chlebowego to wspomnienie z dzieciństwa. Rośnie zainteresowanie żywnością tradycyjną i ekologiczną- zaczynamy tęsknić do smaku potraw, jakie wytwarzały poprzednie pokolenia. Zajmuję się projektowaniem i budową pieców chlebowych tak aby charakteryzował się najmniejszą utratą ciepła podczas wypieku- zastosowanie odpowiedniego szamotu powoduje,że piec jest odporny na wysokie temperatury i długo utrzymuje ciepło. Dzięki czemu wszystkie potrawy są równomiernie upieczone. Pizza to potrawa, którą znają wszyscy, nie tylko miłośnicy kuchni włoskiej. Jej fenomen sprawił, że pizzerie znajdziesz w każdym zakątku świata. Oprócz właściwego przepisu, odpowiednich składników, a także szczypty włoskiego temperamentu, aby zrobić pizzę, potrzebujesz też pieca. I to nie byle jakiego, bo chodzi tu o specjalny piec do pizzy. Przygotowywanie idealnie smacznej pizzy o znakomicie wypieczonym spodzie, miękkim środku i chrupiących brzegach to nie tylko efekt talentu i umiejętności pizzermana. Bardzo duże znaczenie odgrywa odpowiedni piec do pizzy. Jeśli szukasz takowego do swojej kuchni, obejrzyj moje realizacje i skontaktuj się ze mną...